Jadłospis

JADŁOSPIS
24.02.2020 – 28.02.2020

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE ZUPA OBIAD PODWIECZOREK ALERGENY*
PONIEDZIAŁEK Kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, parówka na ciepło, pasta z zielonego groszku, pomidor, gruszka Flaczki drobiowe
Herbata ziołowa
Ryż na mleku z jabłkami

i cynamonem

Woda mineralna n/g

Banan

 

Woda mineralna n/g

Mleko i produkty pochodne,seler, gluten, jaja, wędlina śladowo: soja, gorczyca, laktoza, cytrusy, ryba

WTOREK Owsianka na mleku, pieczywo mieszane z masłem,

szynka drobiowa, ogórek zielony, winogrono, herbata owocowa

Krem pieczarkowy

z grzankami razowymi

 

Herbata owocowa

Jeżyki drobiowe

Ziemniaki puree

Surówka z kiszonej kapusty

Woda mineralna n/g

Galaretka z truskawkami

i jogurtem naturalnym

 

Woda mineralna n/g

Mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, cytrusy, soja, laktoza, gorczyca

ŚRODA Kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pasta z tuńczyka, rzodkiewka, banan Zupa pomidorowa

z ryżem

 

Herbata owocowa

Gzik ze szczypiorkiem

Ziemniaki

Surówka z papryki czerwonej

Woda mineralna n/g

Rogalik

z masłem i zieleniną

 

Herbata owocowa

Mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, wędlina śladowo: soja, gorczyca, laktoza, cytrusy

CZWARTEK Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy, gruszka, papryka czerwona, herbata z cytryną Zupa kalafiorowa
z ziemniakami
Herbata owocowa
Gulasz z warzywami

Kasza gryczana

Buraczki

Woda mineralna n/g

Chrupki

Mleko z miodem

Gluten, mleko i produkty pochodne, cytrusy, siemię lniane, sezam,

truskawki

PIĄTEK Kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo razowe z masłem, pasta jajeczna, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony, jabłko Zupa fasolowa

z ziemniakami na mięsie

 

Herbata ziołowa

Ryba panierowana

Pieczone ziemniaki

Surówka z kapusty pekińskiej

Woda mineralna n/g

Ciastko owsiane

 

Herbata bawarka

Mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, seler, wędlina;soja, gorczyca, laktoza, siemię lniane, sezam

Woda mineralna niegazowana jest podawana dzieciom na życzenie, dostęp jest nieograniczony.

*Więcej informacji na temat alergenów występujących w żywności w na tablicy informacyjnej obok jadłospisu.

Zatwierdził:                                                                                                                                    Opracowała:

dyr. Mirosław Klak                                                                                                                      Katarzyna Kwiatek